over ons

Beverloo 3D works! is ontstaan doordat er in de jaren `90 de vraag naar 3D objecten voor de reclame industrie ontstond.

Het was nog in het begin van de jaren `90 dat de computer zijn intrede deed en waarbij de snijplotters werden uitgevonden om er zelfklevende letters en logo’s mee gemaakt werden om beletteringen toe te passen op tal van mediums.

Patrick Beverloo, ontwikkelde zich in zijn vroege jeugd als kunstenaar en graficus met wandschilderingen, het maken van portretten in olieverf & pentekening en opleidingen volgde in de kunst- en Grafische technieken.
Doordat hij nog ambachtelijke technieken leerde, het handmatig tekenen, snijden en contourzagen kwam deze achtergrond zeer goed van pas is de verdere ontwikkelingen van de digitale tijdperk.

Door de passie voor de kunst- en reclamebranche en de grote waardering van opdrachtgevers was het wel voorspelbaar dat de onderneming “Beverloo 3D works!” is ontstaan. Net even een extra mascotte in 3D gemodelleerd voor het Drents boomkroonpad, Simba de leeuwenkoning, 3 Dimensionaal door een reclamebord gedrukt, sculpturen naar schilderijen van Jeroen Bosch door de Dieze in Den Bosch als eyecatchers, het fabriceren van al dat soort objecten en blowups zijn in de loop der jaren qua techniek verder ontwikkeld. Zoals het werken met EPS (piepschuim) Pir en Purschuim blokken, het bekleden van polyester en vervolgens het spuiten in airbrushtechnieken. Als die ontwikkelingen zijn nog goed terufg te vinden in het uiterlijk van de objecten. Ook wat betreft het gereedschap en de machines, door de digitale ontwikkelingen goed te volgen zijn de CNC gestuurde machines ook in eigen huis vervaardigd, snijmachines met gloeidraad om letters, logo’s en 2D vormen te snijden uit EPS (piepschuim) maar ook 4 assige freesmachines zijn zelf gebouwd, eenvoudig maar doeltreffend om er alleen eps modelllen 3D mee uit te frezen.

Al met al zijn de opdrachtgevers als Nickelodeon, Staatsbosbeheer, het ministerie, gemeenten en reclame- marketing, standbouwers en evenementenorganistaties. Ook bronsgieterijen en kunstenaars weten de weg te vinden omdat met de ambacht in de vingers ook de juiste uitstraling wordt gevraagd van een sculptuur.

Een project wat speciale aandacht nodig heeft? Neem contact op om eerst vrijblijvend advies te krijgen.

Patrick Beverloo 06 53938378 youtube, facebook of linkedin.